Methodiek

Systemisch werk wordt gebruikt om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in het systeem, zoals in je gezin, vriendenkring, werk of familie. Een systeem is elke vorm van samenwerking tussen 2 of meer mensen. Systemisch werk zorgt voor bewustwording van alle dynamieken die zichtbaar mogen worden in jouw systeem.
Dit doen we door middel van een opstelling. Soms weet je niet meer welke rol je hebt, of neem je een rol aan die niet voor jou bedoeld is. Het begint al bij het ‘systeem van oorsprong’. Uit wat voor gezin of familie kom je? Welke belemmeringen, patronen of gedragingen neem je mee uit je generatie? Aan welk systeem ben jij loyaal? Soms heb je het gevoel vast te lopen waardoor je niet verder kan ontwikkelen en/of groeien. Of soms merk je dat bepaalde patronen en gedragingen regelmatig terugkeren zonder dat je deze kunt doorbreken.
Een opstelling kan je helpen inzicht te krijgen in deze beperkingen zodat er weer ruimte komt voor verdere ontwikkeling en groei. De inzichten en antwoorden die je tijdens een sessie ontvangt, komen vaak vanuit het onderbewuste. Een opstelling begint met een vraag of een verlangen. Deze kan gaan over een situatie, of om voor jezelf inzicht te krijgen. Of een vraag over je familiesysteem. Na de opstelling heeft iedereen zijn plek weer terug in het systeem. Door herkenning van de dynamiek komt er ruimte en verandering. Mensen komen echt weer in hun kracht, en het systeem herstelt de eigen plek voor iedereen die in de opstelling staat.
Ook jij hebt het recht om weer je plek te hebben in jouw systeem of wat je bezig houdt in het hier en nu!
Als gecertificeerd Touch of Matrix therapeut gebruik ik een behandelmethodiek die werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. We kunnen de mens zien als een computer. Alles wat je verzameld hebt in je leven, krijgt een plekje op jouw harde schijf. Raakt de harde schijf vol, dan zal deze minder goed functioneren. Programma’s gaan niet meer open of kunnen geheel crashen. Wanneer het niet lekker stroomt tussen de niveaus, belemmert het onze levenskracht en energie. We worden losgekoppeld van onszelf en de wereld om ons heen.
Deze methode schoont jouw hele harde schijf op (jouw ware ik). Alles wat jij niet meer nodig hebt, wordt verwijderd. De programma’s die je wel nodig hebt installeren we op je harde schijf, waardoor je een heerlijk opgeruimd gevoel krijgt. De methodiek geeft zelf aan op welk niveau de blokkade zit, jouw lichaam reageert daar gelijk op. Het heeft direct effect op je (on)bewuste en je lichaam. Allebei de methodieken zijn ook goed te gebruiken bij kinderen.