Methodiek

Systemisch werk wordt gebruikt om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in het systeem, zoals in je gezin, vriendenkring, werk of familie. Een systeem is elke vorm van samenwerking tussen 2 of meer mensen. Systemisch werk zorgt voor bewustwording van alle dynamieken die zichtbaar mogen worden in jouw systeem.
Dit doen we door middel van een opstelling. Soms weet je niet meer welke rol je hebt, of neem je een rol aan die niet voor jou bedoeld is. Het begint al bij het ‘systeem van oorsprong’. Uit wat voor gezin of familie kom je? Welke belemmeringen, patronen of gedragingen neem je mee uit je generatie? Aan welk systeem ben jij loyaal? Soms heb je het gevoel vast te lopen waardoor je niet verder kan ontwikkelen en/of groeien. Of soms merk je dat bepaalde patronen en gedragingen regelmatig terugkeren zonder dat je deze kunt doorbreken.
Een opstelling kan je helpen inzicht te krijgen in deze beperkingen zodat er weer ruimte komt voor verdere ontwikkeling en groei. De inzichten en antwoorden die je tijdens een sessie ontvangt, komen vaak vanuit het onderbewuste. Een opstelling begint met een vraag of een verlangen. Deze kan gaan over een situatie, of om voor jezelf inzicht te krijgen. Of een vraag over je familiesysteem. Na de opstelling heeft iedereen zijn plek weer terug in het systeem. Door herkenning van de dynamiek komt er ruimte en verandering. Mensen komen echt weer in hun kracht, en het systeem herstelt de eigen plek voor iedereen die in de opstelling staat.
Ook jij hebt het recht om weer je plek te hebben in jouw systeem of wat je bezig houdt in het hier en nu!
Als gecertificeerd Touch of Matrix therapeut gebruik ik een behandelmethodiek die werkt op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. We kunnen de mens zien als een computer. Alles wat je verzameld hebt in je leven, krijgt een plekje op jouw harde schijf. Raakt de harde schijf vol, dan zal deze minder goed functioneren. Programma’s gaan niet meer open of kunnen geheel crashen. Wanneer het niet lekker stroomt tussen de niveaus, belemmert het onze levenskracht en energie. We worden losgekoppeld van onszelf en de wereld om ons heen.
Deze methode schoont jouw hele harde schijf op (jouw ware ik). Alles wat jij niet meer nodig hebt, wordt verwijderd. De programma’s die je wel nodig hebt installeren we op je harde schijf, waardoor je een heerlijk opgeruimd gevoel krijgt. De methodiek geeft zelf aan op welk niveau de blokkade zit, jouw lichaam reageert daar gelijk op. Het heeft direct effect op je (on)bewuste en je lichaam. Allebei de methodieken zijn ook goed te gebruiken bij kinderen. 
Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) is een lichaamsgerichte therapie. Opgekropte spanning, trauma, emoties en stress die het lichaam langdurig heeft vastgehouden wordt met deze therapie ontladen. Trauma zit opgeslagen in onze onderbewustzijn, in elke cel van ons geheugen. Veel diepliggende (chronische en onverklaarbare) pijn en nek/rugklachten, hoofdpijn (migraine) is vaak ook een gevolg van langdurige stress en trauma. Deze kunnen veel invloed hebben op je lijf zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Trauma’s kunnen ontstaan als we willen vechten of vluchten maar nergens heen kunnen. In sommige situaties kan je zelfs bevroren raken. Je overlevingssysteem wordt geactiveerd en je zenuwstelsel raakt overprikkeld. Wij vergeten gebeurtenissen, maar ons lichaam niet. De genezing vind plaats als de emoties gezien en gehoord zijn. Door bepaalde lichaamsoefeningen te doen, maak je ruimte voor de psoas en kan het lichaam op een natuurlijke manier van trillen ontladen. Elk lijf reageert anders op elke sessie.
Wat heeft de PSOAS spier hiermee te maken? De psoas wordt ook wel spier van de ziel genoemd. De psoas is de diepste spier van het menselijke lichaam, hij betekent veel voor onze gezondheid, vitaliteit en emotionele welzijn. Het is de enigste spier die de wervelkolom verbind met onze benen. De psoas geeft automatisch een lichamelijke respons op onveiligheid: vechten, vluchten of bevriezen. als je niet kunt vluchten of vechten, verkrampt de spier zich helemaal. De psoas is ook verbonden met ons reptielenbrein, daar waar ons overlevingsinstincten worden bestuurt.
Breathwork  Ademen doen we minstens 20.000 per dag, vaak zijn we er ons niet van bewust hoe we ademen. Hoe belangrijk is het dan om op een goede manier te ademen en daar bewust mee bezig te zijn. Vooral als we gespannen zijn of emoties voelen, ademen we al snel oppervlakkig. De ademtechniek die ik tijdens de sessie gebruik,  brengen je meer in verbinding met je lichaam. Hoe dieper de ademhaling hoe meer je op een niveau komt waar alle emoties, angst, spanning, stress en trauma’s zijn opgeslagen. Door bewust diep in het uit te ademen (verbonden ademhaling) kan je de blokkades in je lijf loslaten. Je lijf ondervindt tijdens de ademsessie verschillende tintelingen en vibraties, spieren die kunnen samentrekken en verschillende emoties kunnen loskomen. Tijdens de ademsessie kunnen er ook antwoorden of nieuwe inzichten naar boven komen. Veel deelnemers voelen zich na een sessie licht en vrij en ontspannen,  er ontstaat meer ruimte en rust in je hoofd en hart. Een healing voor het hele lijf. Een breathwork sessie is een mooie combinatie met de psoas release (BRTT)